Како трајно затворити Мицрософт налог и избрисати сродне податке

Саветодавне Услуге: Кликните Овде Да Поправим Виндовс Грешке И Перформансе Се Оптимизују Система

Постоји пуно разлога због којих бисте били у искушењу да затворите свој Мицрософт налог. Можда користите неки други налог или се можда крећете ка неком другом оперативном систему радне површине. Чак и уз све нове функције које су тамо имплементиране, Виндовс 10 још увек није универзални успех. Много кршења приватности, лоше дизајниран почетни мени и читав пакет непрегледног софтвера могли би вас натерати да добро размислите о брисању вашег Мицрософт налога.

Али брисање вашег Мицрософтовог налога делује много више него што представља декларацију о бесу матичној компанији - то је сјајан начин да се осигура да Мицрософт не користи ваше податке без вашег пристанка. Ако пређете додатни километар и уклоните се из базе података компаније, такође ћете забранити било којем извору треће стране да прикупља податке о понашању о вама.

Имајући то у виду, направили смо низ детаљних водича који ће вам олакшати поступак брисања свих података са налога. Испод имате два једнако важна корака којима ћете осигурати да све податке који се налазе у вашем Мицрософт налогу избришете са сервера компаније.

Како трајно избрисати свој Мицрософт налог

Два су велика корака која морате предузети како бисте осигурали да се прегледају сви подаци вашег Мицрософт налога.

Прво ћемо вам показати како да локално обришете податке вашег Мицрософт налога. Затим, у случају да такође користите Оутлоок налог, мораћете да се пријавите на веб верзију и затворите.

Коначно, последњи корак је чишћење података о вашем налогу и налогу са Мицрософтове веб локације. Следите доле наведене методе да бисте осигурали да правилно обришете свој Мицрософт налог и друге повезане податке.

1. корак: Локално брисање Мицрософт налога

Започнимо тако што ћемо се побринути за све податке рачуна на вашој локалној машини. Имајте на уму да ако сте и даље пријављени истим налогом који покушавате да избришете, нећете га моћи избрисати. Уместо тога, морате да креирате додатни локални налог.

Следите доле наведене кораке да бисте локално избрисали свој Мицрософт налог:

  1. Обавезно се пријавите на Мицрософт налог различит од оног који покушавате да избришете. То може бити локални налог или други Мицрософт налог.
  2. Притисните тастер Виндовс + Р да бисте отворили нови дијалог за покретање . Затим откуцајте „ мс-сеттингс: отхрусерс “ и притисните Ентер да отворите картицу Фамили анд отхер пеопле у окну Сеттингс .

    Покрените дијалог: мс-поставке: отхрусерс
  3. Кликните на налог који желите да избришете и изаберите Уклони . Затим поново кликните на Да да потврдите брисање вашег Мицрософт налога са овог рачунара.

    Локално уклоните свој Мицрософт налог

2. корак: Уклоните свој налог из Мицрософтове базе података

Имајте на уму да су, након што сте завршили први корак, ваши подаци и даље присутни на Мицрософтовом серверу и да су и даље доступни Мицрософту и другим компанијама трећих страна које скупно купују податке о понашању.

Срећом, постоји начин да се све Мицрософтове информације очисте из Мицрософтове базе података. Пре него што вас прођемо кроз целокупан поступак, важно је да испразните свој дигитални новчаник из Виндовс Сторе-а и откажете све активне претплате. Штавише, побрините се да се било који документ, слика или било која друга врста личних података сигурно сачувају.

Након што сте спремни да наставите, следите доле наведене кораке:

  1. Посетите ову везу (овде) и кликните на дугме Пријави се у горњем десном углу.

    Кликните на Пријава у горњем десном углу
  2. Пријавите се помоћу Мицрософтовог налога који желите да затворите преко жељене методе пријаве.

    Пријавите се на Мицрософт налог
  3. Након што сте пријављени помоћу Мицрософтовог налога који желите да затворите, кликните на картицу Сигурност (у оквиру налога ).

    Приступите картици Сигурност свог налога
  4. Померите се до дна странице Основе безбедности и кликните на више безбедносних опција .

    Кликните на више безбедносних опција на дну странице Сигурност
  5. У менију Напредне опције безбедности, померите се до следећег дна странице и кликните на Затвори мој налог под Затвори налог .

    Кликните на Затвори мој рачун на дну странице
  6. На следећој страници прочитајте листу обавеза како бисте осигурали да не губите никакве податке или кредите. Након што сте се уверили да сте спремни за рад, кликните на дугме Даље .

    Кликните следећи да бисте наставили са екраном о затварању рачуна
  7. Прочитајте сваки ефекат затварања налога и потврдите сваки придружени потврдни оквир да бисте потврдили чињеницу да сте добили упозорења.

    Означите сваки оквир упозорења
  8. Након што су потврђени сви потврдни оквири, кликните падајућу листу Селецт а реасон и одаберите унос који је најближи вашем сценарију. Када одаберете разлог, кликните на Означи рачун за затварање .

    Изаберите разлог затварања, а затим кликните на Означи рачун за затварање
  9. Када ово стигнете, имајте на уму да је ваш рачун означен као затварање. Након 60 дана, ваш налог заједно са свим повезаним информацијама биће трајно уклоњен са Мицрософтових сервера. Али имајте на уму да за то време још увек имате могућност да зауставите поступак затварања. То можете учинити једноставном пријавом са својим налогом на овој вези ( овде ).

Занимљиви Чланци